Positiv Förebild 2022

lördag 30 juli 2022

Jenny Nilsson

1.     POSITIV FÖREBILD 2022 inom Rotary Alingsås

Presentationen av årets positiva förebilder skedde vid lunchmötet i Alingsås Roytaryklubb den 10 juni 2022.

Sedan 1999 har Rotaryklubbarna i Alingsås tillsammans årligen delat ut denna utmärkelse, "Positiv förebild" skall gå till ungdomar som på något sätt visat att de är förebilder för jämnåriga och yngre kamrater. Detta år blev de utvalda Tindra Rosén, ungdomsledare hos KIK samt Savanna Engelin som arbetar med unga tjejer i samverkan med kommunens fältgrupp.

Fredag den 10 juni handlade Rotarymötet om att offentliggöra valet av två positiva förebilder i Alingsås. I år var det glädjande många fantastiska kandidater att välja bland. Ansvariga för urvalet och dagens föredragshållare var Martin Lingner från Alingsås Rotaryklubb och Jenny Nilsson från Alingsås-Nolhaga RK.

TVÅ POSITIVA FÖREBILDER

Årets positiva förebilder Tindra och Savanna belönades av Rotary-företrädare på mötet med blommor, diplom och en stipendiecheck om 3000 kr vardera.

·         Tindra Rosén medverkar i KIK:s fotbollsskola och fungerar som ungdomsledare för ett flicklag. Hon bidrager till KIK:s värdegrund som handlar om att ta hand om varandra och visa ansvar och omtänksamhet. Tindra ser värdet i att skapa en fin gemenskap i klubben som har många unga ledare.

·         Savanna Engelin, som gjort en tuff resa, har själv tagit sig ur ett destruktivt beteende tidigare i livet. Hon arbetar nu med att hjälpa andra ungdomar som visar ett destruktivt beteende i samhället. Savanna gläds åt att se andra ungdomar utvecklas på ett positivt sätt och ta sig vidare i livet – det ger henne nödvändig energi för att fortsätta att ta ansvar som ledare. Hon går nu på Alströmergymnasiet samt leder en tjejgrupp.